Toimintaa Suomessa

Pyhiinvaeltajien matkaan siunaaminen

Jaakontien ystävät järjestää keväisin pyhiinvaeltajien matkaan siunaamisia yhteistyössä seurakuntien kanssa. Niihin voi tulla siunattavaksi kuka tahansa, joka aikoo lähteä jollekin pyhiinvaellukselle.

Kevään 2023 yleinen pyhiinvaeltajien siunaaminen on Turun tuomiokirkossa lauantaina 13. toukokuuta klo 10.

Yleisötilaisuus 15. huhtikuuta Hämeenlinnassa

Vuosikokouksen yhteydessä  lauantaina15. huhtikuuta Jaakontien ystävät järjestää klo 16 Hämeenlinnan-Vanajan seurakunnan Reskankulmassa yleisötilaisuuden, jossa kerrotaan ja keskustellaan pyhiinvaelluksista Espanjassa, erityisesti siitä, mitä taakse jäänet pandemia ja Jaakonteiden pyhä vuosi ovat niihin vaikuttaneet. Tilaisuudessa on myös myynnissä yhdistyksen materiaaleja.

Jaakontie Suomessa

Jaakontiestä Suomessa on oma verkkosivunsa, joka avautuu tästä linkistä, ja sen mukainen mobiilisovellus.

Jaakontien mobiilisovelluksen käyttöön otto

  1. Lataa maksuton Nomadi-sovellus (sekä Android että IOS) app.citynomadi.com
  2.  Avaa Nomadi ja etsi “Jaakontie” tai käytä alla olevaa QR-koodia

qrcode_jaakontie

Turusta Rymättylään

Jaakontien ystävät on merkinnyt suomalaisen Jaakontien Turun tuomiokirkolta Rymättylän P. Jaakobin kirkkoon.

Tiina Rautiaisen reitistä laatima opas on ladattavista pdf-tiedostona tästä (taustatekstien kera Jaakontie_Turku_Rymättylä) tai tästä (pelkkä reittiselostus Jaakontie_Turku_Rymättylä_pieni).

Reitin ja sen merkinnän tarkistuksen yhteydessä kesällä 2019 huomattiin joitakin poikkeavuuksia yllä mainittuihin oppaisiin verrattuna. Reitin kulkemiseen kannattaa käyttää mobiilisovellusta.

Hämeenlinnasta Turkuun

Hämeenlinnasta Turkuun vievä Härkätie on käytännössä samalla Jaakontie. Suurin osa matkasta on patikoitavissa tai pöyräiltävissä Härkätien merkintöjen mukaan, mutta Tarvasjoen jälkeen Härkätie on merkitty, museotien osuutta lukuun ottamatta, valtatielle 10. Liedosta Turkuun voi käyttää kevyen liikenteen väyliä ja museotietä.

Advertisement