Toimintaa Suomessa

Pyhiinvaeltajien matkaan siunaaminen

Jaakontien ystävät järjestää keväisin pyhiinvaeltajien matkaan siunaamisia yhteistyössä seurakuntien kanssa. Niihin voi tulla siunattavaksi kuka tahansa, joka aikoo lähteä jollekin pyhiinvaelluksen. On jo tullut perinteeksi, että yksi tilaisuuksista on Turun tuomiokirkossa. Ajankohdat päätetään alkuvuodesta.

Jaakontie Suomessa

Turusta Rymättylään

Jaakontien ystävät on merkinnyt suomalaisen Jaakontien Turun tuomiokirkolta Rymättylän P. Jaakobin kirkkoon.

Tiina Rautiaisen reitistä laatima opas on ladattavista pdf-tiedostona tästä (taustatekstien kera Jaakontie_Turku_Rymättylä) tai tästä (pelkkä reittiselostus Jaakontie_Turku_Rymättylä_pieni).

Reitin ja sen merkinnän tarkistuksen yhteydessä kesällä 2019 huomattiin joitakin poikkeavuuksia yllä mainittuihin oppaisiin verrattuna. Tekstit pyritään päivittämään vuoden loppuun mennessä.

Hämeenlinnasta Turkuun

Hämeenlinnasta Turkuun vievä Härkätie on käytännössä samalla Jaakontie. Suurin osa matkasta on patikoitavissa tai pöyräiltävissä Härkätien merkintöjen mukaan, mutta Tarvasjoen jälkeen Härkätie on merkitty, museotie osuutta lukuun ottamatta, merkitty valtatielle 10. Liedosta Turkuun voi käyttää kevyen liikenteen väyliä ja museotietä.

Jaakontien ystävillä on tarkoitus vuoden 2019 aikana julkaista kännykkäsovellus reitistä.

Pyhiinvaellus jäsenille suomalaisella Jaakontiellä

Heinäkuun lopulla Jaakontien ystävät järjestää suomalaisella Jaakontiellä kaksipäiväisen pyhiinvaelluksen Turun tuomiokirkosta Rymättylän Pyhän Jaakobin kirkkoon.

Seuraava yhdistyksen jäsenilleen järjestämä pyhiinvaellus on Jaakontien pyhänä vuonna 2021 Härkätiellä siten, että se päättyy Turussa sunnuntaina 25.7.2021.