Pyhiinvaeltajan välttämätön varuste Espanjassa on pyhiinvaelluspassi, jonka esittämällä pääsee yöpymään pyhiinvaeltajien majataloihin ja johon kerätyillä leimoilla voi osoittaa täyttäneensä edellytykset saada pyhiinvaellustodistus (compostela). Sen voi tilata Jaakontien ystäviltä jo ennen matkalle lähtöä.

Pyhiinvaelluspassia käytätte keräämällä siihen leimoja, joiden päiväykset vastaavat kulkemianne etappeja, majataloista tai seurakunnista, ja jos se ei ole mahdollista, muualta, jopa ravintoloista, kaupoista jne. Teidän on saatava vähintään kaksi leimaa päivässä. Pyhiinvaeltajana saatte yöpyä pyhiinvaellusmajataloissa (refugio, albergue de peregrinos) Jaakontien varrella.Majataloissa ja majapaikoissa on sopiva antaa lahjoitus tai maksu ylläpitokuluihin, jotta ne voivat tarjota tuleville pyhiinvaeltajille paremmat palvelut. Pyhiinvaeltajia ovat ne, jotka kävelevät, ratsastavat tai pyöräilevät Jaakontietä. Pyhiinvaellustodistuksen (compostela) saamiseksi pyhiinvaellus pitää aloittaa vähintään 100 km (kävellen tai ratsastaen) tai 200 km (pyöräillen) Santiago de Compostelasta. Mahdollisesti jossakin vaiheessa credencialiin pyydetään kirjoittamaan ulko­maan­passinne ­numero.

Suomalainen, osaksi espanjankielinen pyhiinvaelluspassi maksaa 2 euroa. Samalla kertaa voi tilata credencialin useammalle pyhiinvaeltajalle. Toimituskuluista veloitetaan 2,00 euroa lähetykseltä, jos passi(t) toimitetaan tavallisena kakkospostina.
Postitamme pyhiinvaelluspasseja vain Suomeen, koska jokainen ulkomaanpostitus aiheuttaisi ylimääräistä vaivaa vapaaehtoisillemme.
Pikaposti veloitetaan erikseen, samoin suurten yhteistilausten (10- passia) postikulut. Pyhiinvaellusryhmien (10 pyhiinvaeltajaa tai enemmän) vastuuhenkilöiden edellytetään tutustuvan ryhmäpyhiinvaelluksen ohjeisiin.

Tilaaminen
Tutustu tilaamisen aluksi passiin sisältyvään pyhiinvaeltajan sitoumukseen. Maksa tarvittavien passien (ja samalla tilattujen pinssien) hinta ja toimituskulut (2 euroa lähetykseltä) Jaakontien ystävien tililleJaakonvaellus, FI50 5259 0420 0155 51 (BIC: OKOYFIHH) viestinä “pyhiinvaelluspassi / pinssi” sekä lukumäärä.

Lähetä passi- ja pinssitilaustiedot sähköpostitse.
Pyhiinvaelluspassit toimitetaan postitse muutama viikko ennen aiottua vaelluksen aloituspäivää. Silloin tällöin voi niin paperi- kuin sähköpostikin jäädä tulematta perille. Jos et ole saanut passiasi viimeistään noin viikkoa ennen lähtöäsi, voit tarkistaa tilanteen Kalle Elonheimolta puhelimitse (044 5342744). Heinäkuun ja elokuun passit pyydetään tilaamaan 15.6. mennessä

Pinssit
Jaakontien ystäviltä on saatavissa jaakonvaeltajan pinssejä. Hopeanväriseen kolmiuloitteiseen kampasimpukkaan on liitetty sininen Suomen kuva. Jaakonvaeltajan pinssi maksaa 5 euroa. Tilaukset ja toimitus kuten pyhiinvaelluspasseissa.

Pyhiinvaeltajan sitoumus (ote pyhiinvaelluspassista)

Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kunnioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palvelevat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta.

Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiinvaeltaja, joka tilan salliessa voi majoittua pyhiinvaeltajien majataloihin. Siihen keräämilläni leimoilla voin todistaa vaeltaneeni matkan, joka edellytetään compostelan, pyhiinvaellustodistuksen, saamiseksi Santiago de Compostelassa.

Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiinvaeltajille.

Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että Kristus kulkee omiensa kanssa ja johdattaa meidät perille taivaaseen.

(pyhiinvaeltajan allekirjoitus)

Advertisements