Pyhiinvaelluspassi yksityisille

Pyhiinvaeltajan välttämätön varuste Espanjassa on pyhiinvaelluspassi, jonka esittämällä pääsee yöpymään pyhiinvaeltajien majataloihin ja johon kerätyillä leimoilla voi osoittaa täyttäneensä edellytykset saada pyhiinvaellustodistus (compostela). Sen voi tilata Jaakontien ystäviltä jo ennen matkalle lähtöä.

Pyhiinvaelluspassia käytätte keräämällä siihen leimoja, joiden päiväykset vastaavat kulkemianne etappeja, majataloista tai seurakunnista, ja jos se ei ole mahdollista, muualta, jopa ravintoloista, kaupoista jne. Teidän on saatava vähintään kaksi leimaa päivässä. Pyhiinvaeltajana saatte yöpyä pyhiinvaellusmajataloissa (refugio, albergue de peregrinos) Jaakontien varrella.Majataloissa ja majapaikoissa on sopiva antaa lahjoitus tai maksu ylläpitokuluihin, jotta ne voivat tarjota tuleville pyhiinvaeltajille paremmat palvelut. Pyhiinvaeltajia ovat ne, jotka kävelevät, ratsastavat tai pyöräilevät Jaakontietä. Pyhiinvaellustodistuksen (compostela) saamiseksi pyhiinvaellus pitää aloittaa vähintään 100 km (kävellen tai ratsastaen) tai 200 km (pyöräillen) Santiago de Compostelasta. Mahdollisesti jossakin vaiheessa credencialiin pyydetään kirjoittamaan ulko­maan­passinne ­numero.

Suomalainen, osaksi espanjankielinen pyhiinvaelluspassi (credencial del peregrino) maksaa 2 euroa. Samalla kertaa voi tilata credencialin useammalle pyhiinvaeltajalle. Toimituskuluista veloitetaan 2,50 euroa lähetykseltä. Postitamme pyhiinvaelluspasseja vain Suomeen, koska jokainen ulkomaanpostitus aiheuttaisi ylimääräistä vaivaa vapaaehtoisillemme.
Pyhiinvaellusryhmien (10 pyhiinvaeltajaa tai enemmän) vastuuhenkilöiden edellytetään tutustuvan ryhmäpyhiinvaelluksen ohjeisiin.

Tilaaminen

Tutustu tilaamisen aluksi passiin sisältyvään pyhiinvaeltajan sitoumukseen (tämän sivun lopussa). Maksa tarvittavien passien (ja samalla tilattujen pinssien) hinta ja toimituskulut (2,50 euroa lähetykseltä) Jaakontien ystävien tilille Jaakonvaellus, FI50 5259 0420 0155 51 (BIC: OKOYFIHH) viestinä “pyhiinvaelluspassi” sekä lukumäärä.

Lähetä tilaustiedot sähköpostitse.

Pyhiinvaelluspassit toimitetaan postitse muutama viikko ennen aiottua vaelluksen aloituspäivää. Silloin tällöin voi niin paperi- kuin sähköpostikin jäädä tulematta perille. Jos et ole saanut passiasi viimeistään noin viikkoa ennen lähtöäsi, voit tarkistaa tilanteen Kalle Elonheimolta puhelimitse (044 5342744).
Heinäkuun ja elokuun passit pyydetään tilaamaan 15.6. mennessä

Suosituimpina aikoina käsittelemme useita kymmeniä passitilauksia viikossa vapaaehtoisvoimin. Jotta työmme sujuisi ilman turhia viivytyksiä, on tärkeää, että seuraavia ohjeita noudatetaan:

* Lähetä tiedot sähköpostitekstinä, liitetiedostot voivat jäädä käsittelemättä.
* Aloita tilauksesi heti sähköpostin ensimmäiseltä riviltä
– mahdolliset kommentit, kysymykset, terveiset, selitykset vasta loppuun.
* Kirjoita tiedot pyydetyssä järjestyksessä.
Vältä siis turhia sanoja ja selityksiä sähköpostissasi.
* Laita rivinvaihto vasta siirtyessäsi seuraavaan asiaan.
* Muista otsikoida sähköpostisi alla pyydetyllä tavalla.

Lähetä sähköpostilla tarvittavat tiedot sähköpostiosoitteeseen pyhiinvaelluspassi-AT-gmail.com (HUOM! “-AT-“= “@”). Laita viestin aiheeksi “Pyhiinvaelluspassi(t)” ja Suomesta lähdön päivämäärä.

Pyhiinvaelluspassin tilaukseen tarvitaan seuraavat tiedot:
– Pyhiinvaeltajan / yhdyshenkilön nimi (etunimi ennen sukunimeä) ja syntymävuosi
–  Osoite, postinumero ja POSTITOIMIPAIKKA sekä puhelinnumero
–  Pyhiinvaelluksen aloituspaikkakunta ja päivä (muodossa PP.KK.VV)
–  Pyhiinvaellustapa: jalan (J) vai polkupyörällä (P)
– Muiden pyhiinvaeltajien nimet, osoitteet ja syntymävuodet (muodossa -VV; ei henkilötunnusta! Emme voi taata tietoturvaa henkilötunnuksille.)
– Tieto, milloin passit on maksettu: päivämäärä ja summa
– Kysymyksiä, terveisiä….

Kirjoita pyydetyt tiedot sähköpostiin – älä lähetä liitetiedostoja! Kiitos.

Pinssit
Tällä emme pysty toimittamaan pinssejä. Ilmoitamme, kun niitä on jälleen saatavilla.

Tietosuojaselosteet (pdf-muotoisina):

Jäsenrekisteri tietosuojaseloste_jaakontien_ystävät_jäsenrekisteri

Asiakasrekisteri tietosuojaseloste_jaakontien_ystävät_asiakasrekisteri

Pyhiinvaeltajan sitoumus (ote pyhiinvaelluspassista)

Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kun­nioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palve­levat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta.

Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiin­vaeltaja, joka tilan salliessa voi majoit­tua pyhiin­­vaeltajien majataloihin.

Tiedän, että pyhiinvaellustodistus (compostela) annetaan vain niille, jotka ovat kulkeneet pyhiinvaelluksensa kristillisellä mielellä – devotionis affectu, voti vel pietatis causa, ja jotka saapuvat Apostolin haudalle taittaen vähintään viimeiset 100 km jalan tai ratsain tai viimeiset 200 km polkupyörällä ja varmentaen kulkunsa päivittäin vähintään kahdella leimalla, joissa on päiväys.

Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiin­vael­tajille.

Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että ­Kristus kulkee omiensa kanssa ja joh­dattaa meidät perille taivaaseen.

(pyhiinvaeltajan allekirjoitus)