Yhdistyksestä

Yhdistyksen ensisijainen tarkoitus on edistää pyhiinvaelluksia Pyhän Jaakon  tiellä Suomessa ja Espanjassa neuvomalla pyhiinvaelluksia suunnittelevia ja järjestämällä pyhiinvaelluksia.

Jaakontien ystävien perustava kokous pidettiin Jaakon päivänä 25.7.2002 klo 19 Rengon seurakuntatalossa iltapäivän kestäneen Jaakonvaelluksen ja Pyhän Jaakon kirkossa vietetyn messun jälkeen.
Yhdistys on merkitty Yhdistysrekisteriin 22.5.2003

Vuosikokous 15.2.2020

Jaakontien ystävien  vuosikokous pidetään lauantaina 15.2.2020 Tampereella klo 13.00 Tampereen seurakuntayhtymän toimitalossa, Näsilinnankatu 26, Tampere.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten puheenjohtajan ja hallituksen valinta. Kokousaineisto on nähtävillä tällä sivulla alempana ja sitä täydennetään kokoukseen asti. Kokouksessa äänivaltaisia ovat kunniajäsen, ainaisjäsenet ja ne jäsenet, jotka ovat maksaneet vuoden 2019 jäsenmaksun 10 euroa viimeistään 10.2.2020.

Jäsenmaksu maksetaan Jaakontien ystävien tilille FI50 5259 0420 0155 51
Viestiksi ”Jäsenmaksu” ja jäsenen nimi / jäsenten nimet.
Vuosijäsenmaksu 10 euroa (vuodelta 2019), ainaisjäsenmaksu 100 euroa (viimeistään 10.2.2020 maksettuna.)
Kuluvan vuoden jäsenmaksu päätetään kokouksessa, joten sitä ei voi vielä maksaa.

Kokous liittyy 15.2.2020 Tampereella pidettävään Camino-päivään, jonka yhteydessä Jaakontien ystävät järjestää pyhiinvaelluspassipäivystyksen ja Tampereen Vanhasa kirkossa iltamessun yhteydessä yleisen pyhiinvaeltajien siunaamisen.
Vuosikokoukseemme ja kirkkoon ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mutta jos olet kiinnostunut Camino-päivästä, voit katsoa ohjelman ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä (tai: http://www.pyhiinvaellustampere.fi => Ajankohtaista => uutinen 10.1.2020 ”Pyhiinvaelluspäivässä…)

Jaakontien ystävät r.y.

Hallituksen puolesta

TD Kalle Elonheimo
puheenjohtaja

Yhdistyksen jäsenedut

  • Jaakontien ystävien järjestämille useampipäiväisille pyhiinvaelluksille osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä, sillä EU:n valmismatkadirektiivin vuoksi yhdistys ei järjestä valmismatkoja ulkopuolisille. Jaakontien pyhänä vuonna 2021 yhdistys järjestää n. viikon pyhiinvaelluksen, joka päättyy Turkuun sunnuntaina 25.8.2021.
  • Yhdistyksen jäsen voi ostaa Pienen pyhiinvaelluskirjan jäsenhintaan 20 euroa.
  • Jäsenet saavat yhdistyksen kokouksessa tai tapahtumassa Jaakontien pinssin.

Jäseneksi

Jaakontien ystävien jäsenyydestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä puheenjohtaja Kalle Elonheimoon, mieluiten yhdistyksen sähköpostin pyhiinvaelluspassi@gmail.com kautta, viestin aiheena esim. “Jaakontien ystävien jäseneksi”.
(puh. 044 5342744).
Postiosoite: Jaakontien ystävät, Västäräkinpolku 3D102, 20610 Turku

Vuoden 2019 jäsenmaksu oli 10 euroa, ainaisjäsenmaksu  100 euroa.

Vuosikokouksen 15.2.2020 esityksiä

VUOSIKERTOMUS 2019

Vuonna 2019 Jaakontien ystävät edellisvuosien tapaan palveli Espanjaan pyhiinvaellukselle lähteviä. Lähtijöitä neuvottiin verkkosivuilla ja puhelimitse. Vuoden aikana kirjoitettiin kaikkiaan n. 450 pyhiinvaelluspassia sähköpostitilausten (229) perusteella sekä kolmen päivystystilaisuuden yhteydessä. Yleinen pyhiinvaeltajien matkaan siunaaminen järjestettiin isäntäseurakuntien kanssa Tampereen camino-tapahtumassa ja Turun tuomiokirkossa vuosikokouksen yhteydessä.
Pyhiinvaeltajista naisia oli 320. Pyöräillen pyhiinvaellukselle lähti 4 henkilöä, ratsain yksi ja muut jalkaisin. Pinssimyynti jäi vähäiseksi varaston loppumisen vuoksi.
Merkittäviä tapahtumia yhdistyksessä olivat kesän kuumimpien päivien pyhiinvaellus Turusta Rymättylään, pyhiinvaellusohjaajien koulutus Turun kristillisen opiston ja Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistyksen kanssa sekä suomalaisen Jaakontien mobiilisovelluksen valmistelu citynomadi-alustalle. Pyhiinvaelluksella oli ?? osanottajaa ja kaksi huoltoautoa. Naantalin seurakunta tarjosi pyhiinvaeltajille maksuttoman majoituksen leirikeskuksessaan. Pyhiinvaellusohjaajakoulutuksen suoritti ?? henkilöä. Mobiilisovellusta varten loppukesästä ja alkusyksystä reittiä valokuvattiin ja siitä hankittiin karttajälki.
Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuivat 16.-18.8.2019 Tanskassa pidettyyn pohjoismaiseen pyhiinvaelluskokoukseen.
Vuosikokous pidettiin 25.5. Turussa. Vuosikokous valitsi puheenjohtajaksi Kalle Elonheimon ja hallituksen jäseniksi valittiin Lea Purhonen, Miika Ahola, Päivi Kangasmäki ja Kari Koivula Toiminnantarkastajaksi valittiin Topi Haarlaa, varalle Simo Laitila. Hallitus järjestäytyi alkukesästä. Varapuheenjohtajaksi se valitsi Aholan, sihteeriksi Kangasmäen ja rahastonhoitajaksi Purhosen.
Hallituksen kasvoista kasvoihin -kokouksia pidettiin tammikuussa Helsingissä, vuosikokouksen yhteydessä Turussa sekä kesän pyhiinvaelluksen yhteydessä Naantalissa. Muutoin hallitus käsiteli asiat sähköpostikokouksissa.

TOIMINTASUUNNITELMA 2020

Yhdistys jatkaa Jaakontien vaellusta Espanjassa suunnittelevien neuvontaa. Espanjaan pyhiinvaellukselle lähtevät voivat saada pyhiinvaelluspassin Jaakontien ystäviltä. Pyhiinvaeltajiksi aikovia neuvotaan puhelimitse ja sähköpostitse sekä tapahtumien yhteydessä.
Pyhiinvaelluspassien suuren kysynnän vuoksi hallitus voi harkintansa mukaan käyttää ulkopuolista työvoimaa niiden toimittamiseen pyhiinvaeltajille. Vuoden aikana myydään Jaakonvaellusten oheismateriaalia (pinssi) sekä Pientä pyhiinvaelluskirjaa. Galician aluehallinnon lahjoittamia karttoja liitetään pyhiinvaelluspassitilauksiin veloituksetta niin kauan kuin niitä riittää.
Pyhiinvaelluspassipäivystyksiä, jossa credencialin voi saada tietystä paikasta tiettyyn aikaan järjestetään kahdesta neljään, ainakin Tampereella 15.2. ja Turussa 15.5.2020.
Yleinen pyhiinvaeltajien matkaan siunaaminen toteutaan Tampereella 15.2. camino-tapahtuman yhteydessä ja Turussa 15.5.
Yhteistyössä Jaakontien varren seurakuntien kanssa yhdistys valmistelee vuoden 2021 pyhiinvaellusta koko Härkätien mitalta.
Jaakontien ystävät pitää yllä verkkosivustoa osoitteessa jaakontie.fi. Yhdistys pyrkii saamaan tiedotusvälineisiin ja yleisötapahtumiin Jaakontietä, pyhiinvaelluksia ja toimintaansa esitteleviä haastatteluja, artikkeleita ja ohjelmia.
Suomalaisen Jaakontien mobiilisovellus julkistetaan alkuvuodesta.
Pyhiinvaellusten edistämiseksi yhdistys tekee yhteistyötä muiden suomalaisten pyhiinvaelluksia järjestävien ja pyhiinvaellusreittejä ylläpitävien tahojen kanssa, pitää yllä sivuna pyhiinvaellus.fi sekä on mukana kansainvälisessä yhteistyössä. Erityisesti pyritään yhteistyöhön Härkätien yhdistyksen kanssa. Yhteistyössä Turun kristillisen opiston ja Hiljaisuuden ystävät ry:n kanssa yhdistys järjesti tammikuussa pyhiinvaellusteologisen päivän, johon liittyi myös Suomen pyhiinvaellusten tilannekatsaus. Yhdistys edistää mahdollisuuksiensa mukaan Turkuun perustettavan pyhiinvaelluskeskuksen toiminnan aloittamista.
Yhdistys voi maksaa näihin liittyviä kuluja ja matkakorvauksia.
Hallituksen kokouksiin maksetaan matkakorvaus. Perustelluista syistä hallitus voi määrätä maksettavaksi muitakin matkakulu­korvauksia tai ajoneuvon käyttö­korvauksia, esim. pyhiinvaelluksen turva- ja kuljetusauton käytöstä tai reitin merkitsemisestä.

JÄSENMAKSUT 2020

Vuosimaksu 10,00 € — ainaisjäsenmaksu 100,00 € — kannatusjäsenmaksu 200,00 €

 

Viite- ja linkitysohje:

Julkaisuihin ja linkkeihin pyydetään Jaakontien ystävien sivut merkitsemään muodossa
http://www.jaakontie.fi

Keskusteluryhmä “Pyhiinvaellus” Facebookissa

Tietosuojaselosteet (pdf-muotoisina):

Jäsenrekisteri tietosuojaseloste_jaakontien_ystävät_jäsenrekisteri

Asiakasrekisteri tietosuojaseloste_jaakontien_ystävät_asiakasrekisteri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s