Pyhiinvaelluspassit 2023 sekä pinssit ja kangasmerkit

Jaakontien ystävät ry toimittaa pyhiinvaelluspasseja sekä pyhiinvaelluspinssejä ja kangasmerkkejä. Passin hinta on kaksi euroa (2 €), pinssin viisi euroa (5 €), kangasmerkin kolme euroa (3 €), ja toimituskulut ovat kolme euroa (3 €) lähetykseltä. Pyhiinvaelluspassien tilausohjeet ovat alempana tällä sivulla. Pinssin läpimitta on 20 mm ja siinä on oheinen kuva-aihe ilman tekstejä. Kangasmerkin läpimitta on 80 mm ja siinä on oheinen kuva-aihe kokonaisuudessaan. Pyhiinvaelluspassin, pinssin ja kangasmerkin voi tilata samaan lähetykseen.

Jokaisen pyhiinvaeltajan tulee selvittää kulloinkin voimassa olevat terveysturvallisuusohjeet ja tietenkin myös noudattaa niitä. Tänäkin vuonna saattaa tulla alueellisia rajoituksia.

Pyhiinvaellupassipäivystykset: Pyhiinvaelluspassin – sekä pinssin ja kangasmerkin – voi saada ilman toimituskuluja pyhiinvaelluspassipäivystyksistä, joissa voi tietenkin myös kysellä neuvoja pyhiinvaellukselle. Päivystyksiä järjestetään Turussa ja Helsingissä sekä vuosikokouksen yhteydessä Hämeenlinnassa (15.4.). Turussa päivystykset ovat pyhiinvaelluskeskuksessa Turun tuomiokirkon Pormestarinkuorissa keskiviikkoina 15. helmikuuta sekä 1., 8. ja 15. maaliskuuta klo 16-18. Helsingin päivystykset ovat osoitteessa Vuorikatu 5 (oveen tulee tarkemmat tiedot päivystyksen ajaksi) keskiviikkona 22. maaliskuuta klo 16-19 ja torstaina 13. huhtikuuta klo 16-19.

Päivystyksestä pyhiinvaelluspasseja tilatessa tulee ilmoittaa samat tiedot kuin postitse toimitettaviin tilauksiin, joten jos aiot tulla päivystyksestä passin hankkimaan, luethan kuitenkin vielä tämän sivun loppuun asti ja sekä sivun, jossa kerrotaan pyhiinvaelluspassien tilaamisesta yksityishenkilöille. Kiitos.

Päivystyksissä pyhiinvaelluspassit sekä pinssit ja kangasmerkit maksetaan käteisellä – vain ja ainoastaan – ja toivomme tasarahoja, koska käteiskassaa ei juuri ole.

Koronan alle jääneet tilaukset

Keväällä 2020 pyhiinvaelluspassien kirjoittaminen keskeytettiin pandemian vuoksi. Jos olet silloin tilannut ja maksanut pyhiinvaelluspassin, tilaa nyt uudestaan ja laita maksutiedon osalta tiedoksi, että olet jo silloin maksanut, mielellään myös päivämäärä, jos sen vielä löydät.

Credencial del peregrino / Pyhiinvaelluspassi

Jaakontiellä Espanjassa tärkeimpiä varusteita on pyhiinvaelluspassi (credencial del peregrino), jonka voi tilata Jaakontien ystäviltä jo ennen matkalle lähtöä.
Suomalainen, osaksi espanjankielinen pyhiinvaelluspassi maksaa 2 euroa. Siihen mahtuu n. 80 leimaa.
Samalla kertaa voi tilata credencialin useammalle pyhiinvaeltajalle. Yhdelle henkilölle annetaan vain yksi pyhiinvaelluspassi kerrallaan. Toimituskuluista veloitetaan 3 euroa lähetykseltä. Pyhiinvaelluspasseja toimitetaan vain Suomeen ja vain tavallisena postina. Pyhiinvaelluspassipäivystyksistä, joista pyhiinvaelluspassin voi saada ilman toimituskuluja, ilmoitetaan erikseen.

Matkasuunnitelmien muuttuessa

Jos olet jo saanut pyhiinvaelluspassin ja matkasuunnitelmasi muuttuvat, voit itse vetää passiin kirjoitetut lähtötiedot yli ja kirjoittaa todelliset.
Kaikki huhtikuun 2016 jälkeen toimittamamme pyhiinvaelluspassit ovat yhä voimassa, jos niissä vain on tilaa leimoille, joten voit jatkaa aiemmalla pyhiinvaelluspassillasi jo aloittamaasi pyhiinvaellusta, jollet edelliskerralla saapunut Santiago de Compostelaan.

Tilaaminen

Ennen kuin ryhdyt lähettämään pyhiinvaelluspassitilaustasi, ole hyvä ja lue alla olevasta linkistä aukeavalta sivulta ohjeet sekä noudata niitä. Siten nopeutat vapaaehtoistemme työtä credencialien lähettämiseksi. Kiitos. Pyydämme myös tilaamaan niin ajoissa, että tilauksen ja Suomesta lähdön välissä on vähintään kaksi täyttä kalenteriviikkoa.

Pyhiinvaelluspassien tilaaminen yksityishenkilöille ja yksityisille ryhmille (korkeintaan 10 pyhiinvaeltajaa) selviää tästä, samoin Jaakontien pinssin tilaaminen.

Matkanjärjestäjien ja suurien ryhmien (yli 10 pyhiinvaeltajaa) tilausohjeet löytyvät täältä.

Pyhiinvaelluspassit toimitetaan postitse muutama viikko ennen aiottua vaelluksen aloituspäivää.
Silloin tällöin voi niin paperi- kuin sähköpostikin jäädä tulematta perille.
Jos et ole saanut passiasi viimeistään noin viikkoa ennen lähtöäsi, voit tarkistaa tilanteen Kalle Elonheimolta puhelimitse (044 5342744).
Heinäkuun ja elokuun alkupuolen passit pyydetään tilaamaan 15.6. mennessä.

Pyhiinvaeltajan sitoumus (ote pyhiinvaelluspassista)

Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kun­nioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palve­levat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta.

Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiin­vaeltaja, joka tilan salliessa voi majoit­tua pyhiin­­vaeltajien majataloihin.

Tiedän, että pyhiinvaellustodistus (compostela) annetaan vain niille, jotka ovat kulkeneet pyhiinvaelluksensa kristillisellä mielellä – devotionis affectu, voti vel pietatis causa, ja jotka saapuvat Apostolin haudalle taittaen vähintään viimeiset 100 km jalan tai ratsain tai viimeiset 200 km polkupyörällä ja varmentaen kulkunsa päivittäin vähintään kahdella leimalla, joissa on päiväys.

Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiin­vael­tajille.

Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että ­Kristus kulkee omiensa kanssa ja joh­dattaa meidät perille taivaaseen.

(pyhiinvaeltajan allekirjoitus)

Pyhiinvaelluksen suunnittelu

Pyhiinvaelluksen suunnitteluun ja siihen valmistautumiseen on vinkkejä sivulla Camino – Jaakontie Espanjassa.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s