Pyhiinvaelluspassit ja -pinssit 2022

Sivun lopussa: Jaakontien ystävät ry:n 20-vuotisjuhlapyhiinvaellus 24.7.2022

Vuosi 2022 on Santiago de Compostelan ja Jaakonteiden pyhä vuosi, vaikkei apostolin muistopäivä 25.7. osukaan sunnuntaiksi. Jo varsinaisen pyhän vuoden 2021 alkumessussa ilmoitettiin paavin jatkaneen, pandemian vuoksi, pyhää vuotta 31.12.2022 asti.

Jaakontien ystävät ry jatkaa pyhiinvaelluspassien ja nyt myös pyhiinvaelluspinssien toimittamista. Passin hinta on kaksi euroa (2 €), pinssin viisi euroa (5 €) ja toimituskulut ovat kolme euroa (3 €) lähetykseltä. Pyhiinvaelluspassien tilausohjeet ovat alempana tällä sivulla. Pinssissä on oheinen kuva-aihe ilman tekstejä. Sen läpimitta on 20 mm. Pyhiinvaelluspassin ja pinssin voi tilata samaan lähetykseen.

Jokaisen pyhiinvaeltajan tulee selvittää kulloinkin voimassa olevat terveysturvallisuusohjeet ja tietenkin myös noudattaa niitä. Tänäkin vuonna saattaa tulla alueellisia rajoituksia.

Koronan alle jääneet tilaukset

Keväällä 2020 pyhiinvaelluspassien kirjoittaminen keskeytettiin COVID 19 -pandemian vuoksi. Jos olet silloin tilannut ja maksanut pyhiinvaelluspassin, tilaa nyt uudestaan ja laita maksutiedon osalta tiedoksi, että olet jo silloin maksanut, mielellään myös päivämäärä, jos sen vielä löydät.

Credencial del peregrino / Pyhiinvaelluspassi

Jaakontiellä Espanjassa tärkeimpiä varusteita on pyhiinvaelluspassi (credencial del peregrino), jonka voi tilata Jaakontien ystäviltä jo ennen matkalle lähtöä.
Suomalainen, osaksi espanjankielinen pyhiinvaelluspassi maksaa 2 euroa. Siihen mahtuu n. 80 leimaa.
Samalla kertaa voi tilata credencialin useammalle pyhiinvaeltajalle. Yhdelle henkilölle annetaan vain yksi pyhiinvaelluspassi kerrallaan. Toimituskuluista veloitetaan 3 euroa lähetykseltä. Pyhiinvaelluspasseja toimitetaan vain Suomeen ja vain tavallisena postina. Pyhiinvaelluspassipäivystyksistä, joista pyhiinvaelluspassin voi saada ilman toimituskuluja, ilmoitetaan erikseen.

Matkasuunnitelmien muuttuessa

Jos olet jo saanut pyhiinvaelluspassin ja matkasuunnitelmasi muuttuvat, voit itse vetää passiin kirjoitetut lähtötiedot yli ja kirjoittaa todelliset.
Kaikki huhtikuun 2016 jälkeen toimittamamme pyhiinvaelluspassit ovat yhä voimassa, jos niissä vain on tilaa leimoille, joten voit jatkaa aiemmalla pyhiinvaelluspassillasi jo aloittamaasi pyhiinvaellusta, jollet edelliskerralla saapunut Santiago de Compostelaan.

Tilaaminen

Ennen kuin ryhdyt lähettämään pyhiinvaelluspassitilaustasi, ole hyvä ja lue alla olevasta linkistä aukeavalta sivulta ohjeet sekä noudata niitä. Siten nopeutat vapaaehtoistemme työtä credencialien lähettämiseksi. Kiitos. Pyydämme myös tilaamaan niin ajoissa, että tilauksen ja Suomesta lähdön välissä on vähintään kaksi täyttä kalenteriviikkoa.

Pyhiinvaelluspassien tilaaminen yksityishenkilöille ja yksityisille ryhmille (korkeintaan 10 pyhiinvaeltajaa) selviää tästä, samoin Jaakontien pinssin tilaaminen.

Matkanjärjestäjien ja suurien ryhmien (yli 10 pyhiinvaeltajaa) tilausohjeet löytyvät täältä.

Pyhiinvaelluspassit toimitetaan postitse muutama viikko ennen aiottua vaelluksen aloituspäivää.
Silloin tällöin voi niin paperi- kuin sähköpostikin jäädä tulematta perille.
Jos et ole saanut passiasi viimeistään noin viikkoa ennen lähtöäsi, voit tarkistaa tilanteen
Kalle Elonheimolta puhelimitse (044 5342744).
Heinäkuun ja elokuun alkupuolen passit pyydetään tilaamaan 15.6. mennessä.

Pyhiinvaeltajan sitoumus (ote pyhiinvaelluspassista)

Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kun­nioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palve­levat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta.

Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiin­vaeltaja, joka tilan salliessa voi majoit­tua pyhiin­­vaeltajien majataloihin.

Tiedän, että pyhiinvaellustodistus (compostela) annetaan vain niille, jotka ovat kulkeneet pyhiinvaelluksensa kristillisellä mielellä – devotionis affectu, voti vel pietatis causa, ja jotka saapuvat Apostolin haudalle taittaen vähintään viimeiset 100 km jalan tai ratsain tai viimeiset 200 km polkupyörällä ja varmentaen kulkunsa päivittäin vähintään kahdella leimalla, joissa on päiväys.

Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiin­vael­tajille.

Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että ­Kristus kulkee omiensa kanssa ja joh­dattaa meidät perille taivaaseen.

(pyhiinvaeltajan allekirjoitus)

Jaakontien ystävät ry:n 20-vuotisjuhlapyhiinvaellus 24.7.2022

Jaakontien ystävät ry perustettiin 25.7.2002. Sunnuntaina 24.7.2022 yhdistys järjestää juhlapyhiinvaelluksen Jaakontiellä Raisiosta Turkuun.

Pyhiinvaellus alkaa Raision kirkolta 24.7.2022 klo 12 ja päättyy 9 km patikoinnin jälkeen messuun Turun tuomiokirkossa. Pyhiinvaellus on maksuton eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Sen johtaa yhdistyksen puheenjohtaja Kalle Elonheimo.

Yhdistyksen jäsenet saavat pyhiinvaelluksen yhteydessä uuden pinssin, muille niitä on myynnissä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s