Pyhiinvaelluspassi 2020

Jaakontien ystävät jatkaa coronapandemian keskeyttämää pyhiinvaelluspassien toimittamista, muttei kuitenkaan rohkaise lähtemään pyhiinvaellukselle Espanjaan vielä vähään aikaan. Pyhiinvaelluspassien tilausohjeet ovat alempana tällä sivulla.

Kunniamerkki Jaakontien ystävien yhdistyksille

Galician aluehallinto antoi 28.6.2020 alueen korkeimman kulttuurikunniamerkin Medal Castelaon Jaakontien, caminon, ystävien yhdistyksille Espanjassa ja kaikkialla maailmassa näiden arvokkaasta työstä pitää esillä jaakobilaista vieraanvaraisuutta ja ylläpitää reittejä. Aluehallinnon presidentin onnittelukirje aukeaa tästä linkistä Associations of Friends of the Camino de Santiago.

coronaviruksen vuoksi

päivitetty 3.7.2020

Espanja on poistanut  coronapandemian vuoksi asettamansa liikkumisrajoitukset heinäkuun alussa, mutta yhä on voimassa m.m. määräys käyttää suun ja nenän peittävää hengityssuojaa ja pitää 1,5 metrin etäisyys toisiin ihmisiin. Pyhiinvaellusreittien varrella osa majataloista on avattu jälleen, mutta niiden majoituskapapasiteetti on korkeintaan puolet aiemmasta. 

Jaakontien ystävät muistuttaa espanjalaisten sisarjärjestöjensä tavoin, että pyhiinvaelluksille lähtijöiden tulee varjella niin toisten pyhiinvaeltajien kuin paikallisten asukkaidenkin terveyttä.

Credencial del peregrino / Pyhiinvaelluspassi

Jaakontiellä Espanjassa tärkeimpiä varusteita on pyhiinvaelluspassi (credencial del peregrino), jonka voi tilata Jaakontien ystäviltä jo ennen matkalle lähtöä.
Suomalainen, osaksi espanjankielinen pyhiinvaelluspassi maksaa 2 euroa.
Samalla kertaa voi tilata credencialin useammalle pyhiinvaeltajalle.Toimituskuluista veloitetaan 2,50 euroa lähetykseltä. Pyhiinvaelluspasseja toimitetaan vain Suomeen ja vain tavallisena postina.

Matkasuunnitelmien muuttuessa

Jos olet jo saanut pyhiinvaelluspassin ja matkasuunnitelmasi muuttuvat, voit itse vetää passiin kirjoitetut lähtötiedot yli ja kirjoittaa todelliset.
Kaikki huhtikuun 2016 jälkeen toimittamamme pyhiinvaelluspassit ovat yhä voimassa, jos niissä vain on tilaa leimoille, joten voit jatkaa aiemmalla pyhiinvaelluspassillasi jo aloittamaasi pyhiinvaellusta, jollet edelliskerralla saapunut Santiago de Compostelaan.

Tilaaminen

Pyhiinvaelluspassien tilaaminen yksityishenkilöille ja yksityisille ryhmille (korkeintaan 10 pyhiinvaeltajaa) selviää tästä.

Matkanjärjestäjien ja suurien ryhmien (yli 10 pyhiinvaeltajaa) tilausohjeet löytyvät täältä.

Pyhiinvaelluspassit toimitetaan postitse muutama viikko ennen aiottua vaelluksen aloituspäivää.
Silloin tällöin voi niin paperi- kuin sähköpostikin jäädä tulematta perille.
Jos et ole saanut passiasi viimeistään noin viikkoa ennen lähtöäsi, voit tarkistaa tilanteen
Kalle Elonheimolta puhelimitse (044 5342744).
Heinäkuun ja elokuun alkupuolen passit pyydetään tilaamaan 15.6. mennessä.

Pyhiinvaeltajan sitoumus (ote pyhiinvaelluspassista)

Pyhiinvaeltajana Pyhän Jaakon tiellä lupaan kun­nioittaa toisia pyhiinvaeltajia, paikallisia asukkaita ja kaikkia, jotka palve­levat pyhiinvaeltajia ja osoittavat heille laupeutta.

Tiedän, että pyhiinvaelluspassi ei anna minulle oikeutta vaatia mitään keneltäkään. Sen avulla voin osoittaa olevani pyhiin­vaeltaja, joka tilan salliessa voi majoit­tua pyhiin­­vaeltajien majataloihin.

Tiedän, että pyhiinvaellustodistus (compostela) annetaan vain niille, jotka ovat kulkeneet pyhiinvaelluksensa kristillisellä mielellä – devotionis affectu, voti vel pietatis causa, ja jotka saapuvat Apostolin haudalle taittaen vähintään viimeiset 100 km jalan tai ratsain tai viimeiset 200 km polkupyörällä ja varmentaen kulkunsa päivittäin vähintään kahdella leimalla, joissa on päiväys.

Hyväksyn sen, että pyhiinvaeltajien majatalojen yösijat jaetaan ensiksi jalkaisin liikkeellä oleville pyhiin­vael­tajille.

Pyhiinvaeltajana rukoilen Kristuksen omien puolesta, rukoilen, että ­Kristus kulkee omiensa kanssa ja joh­dattaa meidät perille taivaaseen.

(pyhiinvaeltajan allekirjoitus)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s